Sommaren pågar fin och varm och trägården fortsätter att leverera sina grönsaker, blomor och bär.
I dag var det dax att koka andra omgång björnbärssylt, första blev det för en vecka eller två.
Och till massor med goda efterräter har bären också räckt. I dag blev
det en blandning björnbär med melon (300g var, vattenmelon går också
bra). Blanda björnbären med 3 matskedar pudersocker, 1 tesked
vaniljsocker, 2 matskedar citronsaft och låt detta stå och dra (minst en
halvtimme står det i receptet från Betty Bossy) men jag gjorde
blandningen på förmiddagen och sen fick den stå till efter matten. Från
melonen tar man ut små kulor om man har mackapären som behövs. Det är
kul att gör och barn tror jag kan vara rätt roade av att göra kulor -
jag va det i alla fall! Blanda i hop björnbären och melonen just innan
att servera. Mums, väldigt, väldigt gott! /Erika
Efterrätten såg mycket trevlig ut och jag tvivlar inte på att den var god. Jag plockade lite av mina vilda björnbär på Gotland i måndags. Det var inga mängder kanske ett par dl som jag la i frysen.Hoppas att jag kan få ihop lite mer i september. Åsa
ReplyDelete