Sunday, 18 August 2013

Björnbär i variation

Sommaren pågar fin och varm och trägården fortsätter att leverera sina grönsaker, blomor och bär.
I dag var det dax att koka andra omgång björnbärssylt, första blev det för en vecka eller två.
Och till massor med goda efterräter har bären också räckt. I dag blev det en blandning björnbär med melon  (300g var, vattenmelon går också bra). Blanda björnbären med 3 matskedar pudersocker, 1 tesked vaniljsocker, 2 matskedar citronsaft och låt detta stå och dra (minst en halvtimme står det i receptet från Betty Bossy) men jag gjorde blandningen på förmiddagen och sen fick den stå till efter matten. Från melonen tar man ut små kulor om man har mackapären som behövs. Det är kul att gör och barn tror jag kan vara rätt roade av att göra kulor - jag va det i alla fall! Blanda i hop björnbären och melonen just innan att servera. Mums, väldigt, väldigt gott! /Erika

1 comment:

  1. Efterrätten såg mycket trevlig ut och jag tvivlar inte på att den var god. Jag plockade lite av mina vilda björnbär på Gotland i måndags. Det var inga mängder kanske ett par dl som jag la i frysen.Hoppas att jag kan få ihop lite mer i september. Åsa

    ReplyDelete